Śledź z grzybkami marynowanymi, ogórkiem, cebulą na dresingu miodowo – musztardowym z grzanką;
Łosoś wędzony na buraku z ogórkiem na twarogu ziołowym z cytryną, koperkiem i grzanką;
Tradycyjny tatar z najlepszej polędwicy wołowej z ogórkiem, cebulą, pieczarkami, żółtkiem i grzanką;
Polędwica wołowa na Rucoli z grzybami marynowanymi, pomidorami koktajlowymi, kaparami, Parmezanem i grzanką;
Krem pomidorowy z kulką sera Mozzarella;
Krem z zielonego groszku z grzanką serową;
Krem z pieczonego buraka z chipsem;
Sezonowy krem z białych warzyw z grzanką serową;
Sezonowy krem z dyni z prażonymi pestkami;
Sezonowy krem z zielonych szparagów z kostką fety;
Sezonowy krem borowikowy z grzankami;
Golonka pieczona po bawarsku w piwie na duszonych warzywach z chrzanem, musztardą i pieczywem;
Polędwiczki wieprzowe z pieca w sosie śmietanowo – serowym z ziemniakiem pieczonym i warzywem sezonowym;
Pierś z kaczki z pieca na kapuście modrej serwowana z kluskami śląskimi w sosie pomarańczowym;
Filet z sandacza z pieca w sosie borowikowym z pieczonymi ziemniakami na blanszowanym szpinaku z glazurowaną marchewką;
Pierś z gęsi leniwie pieczona na pęczaku duszonym z gruszką karmelizowaną i sosem śliwkowym;
Filet z łososia z pieca w sosie holenderskim z risotto groszkowym na blanszowanym szpinaku i grillowanym warzywem sezonowym;
Grillowany stek z polędwicy wołowej w sosie z czerwonego wina z grillowanymi sezonowymi warzywami i ziemniakiem pieczonym;
Tradycyjna porcja ciasta z sera na kruchym spodzie;
Oryginalny, francuski zapiekany deser waniliowy;
Oryginalny, włoski śmietanowy deser z musem z malin;
Puszysta masa czekoladowa na kruchym spodzie z bitą śmietaną;
Oryginalny włoski biszkopt z kawą, Amaretto i serem Mascarpone;
Puchar lodów mieszanych ze świeżymi owocami i bitą śmietaną;
Ciastko półfrancuskie z bakaliami i jabłkiem z sosem waniliowym;
Gruszka marynowana z czekoladą i ciastkiem półfrancuskim;
Tradycyjny rosół z domowym makaronem;
Tradycyjny barszcz czerwony na zakwasie z domowymi uszkami;
Tradycyjny żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem;
Gulasz mięsny z najlepszej cielęciny z ziemniakiem, papryką i pomidorem;
Kotlet schabowy smażony na maśle;
Kotlet mielony z podsmażoną cebulą;
Soczyste udka z kurczaka z pieca w ziołach;
Kotlet schabowy smażony na maśle;
Pieczeń z karkówki z serem, cukinią i szynką parmeńską;
Soczyste udka z kurczaka z pieca w ziołach;
Eskalopki drobiowe ze szpinakiem, serem Mozzarella i suszonym pomidorem;
Kotlet schabowy smażony na maśle;
Bitki wołowe w sosie własnym;
Kotlet de’voaille z masłem i pietruszką;
Golonka wieprzowa pieczona w piwie;
Polędwica z dorsza z pieca w lekkiej panierce;
Pierś z kaczki w sosie pomarańczowym;
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – serowym;
Filet z sandacza w sosie borowikowym;
Zraz wołowy z cebulą i ogórkiem w sosie pieczeniowym;
W CENIE WYBRANEGO ZESTAWU GWARANTUJEMY DODATKI CIEPŁE ORAZ ZESTAW SURÓWEK
ZESTAW MIĘS ORAZ DODATKI CIEPŁE BĘDĄ SERWOWANE NA PATERACH
[ 2,5 porcji mięsa na osobę ]
DODATKI CIEPŁE
Kluski śląskie; Ziemniaki pieczone; Ziemniaki gotowane; Frytki;
ZESTAW SURÓWEK
Dwa rodzaje surówek sezonowych;
Selekcja świeżych owoców sezonowych;
Tradycyjny masa sera na kruchym spodzie;
Ciasto kruche z jabłkami;
Ciasto kremowo – biszkoptowe z kawą cappuccino;
Ciasto z masą ze zmielonego maku i bakalii;
Ciasto biszkoptowo – miodowe z masą budyniową i czekoladą;
Ciasto kakaowo – czekoladowe;
Maliny w galarecie z masą z sera Mascarpone, bezą i bitą śmietaną;
Tradycyjny śledź w zalewie słodko – kwaśnej z cebulą, marchewką i grzybami;
Śledź z grzybkami marynowanymi, ogórkiem, cebulą na dresingu ziołowo – musztardowym;
Łosoś wędzony na buraku z ogórkiem na ziołowym twarożku z cytryną i koperkiem;
Tradycyjna, polska sałatka jarzynowa z majonezem w szynce;
Połówki brzoskwiń marynowanych z nadzieniem drobiowo-pistacjowym;
Tatar z suszonych pomidorów i grillowanej cukinii z bruschettą czosnkową;
Mozzarella z pomidorem, świeżą bazylią, oliwą z oliwek i sosem balsamicznym;
Zielone szparagi z musem chrzanowo – serowym w szynce;
Sałatka z kurczakiem, winogronem, koprem oraz prażonymi płatkami migdałów;
Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami, Parmezanem i sosem Cezar;
Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, papryką, cebulą, oliwkami i serem feta;
Roszponka z grillowanym kurczakiem, mango, pomidorkami, pestkami dyni z sosem miodowym;
Grillowany boczek ze śliwką i serem – serwowany na ciepło;
Soczysty melon w szynce parmeńskiej na zielonej roszponce z bazą balsamiczną;
Tradycyjna domowa galaretka drobiowa z warzywami;
Jajka w majonezie z grzybkami, ogórkiem i cebulą;
Soczyste nuggetsy z kurczaka z pieca z sosem czosnkowym;
Pierogi drożdżowe z pieca ze szpinakiem i serem Ricotta z sosem czosnkowym;
Jasne pieczywo z serem, salami, pomidorem i rzodkiewką;
Ciemne pieczywo z łososiem, serkiem śmietankowym, ogórkiem i koperkiem;
Bagietka z pastą z suszonych pomidorów i słonecznika na sałacie z warzywami;
Tradycyjny tatar z najlepszej polędwicy wołowej z ogórkiem, cebulą, pieczarkami i jajkiem;
100% regionalne produkty z poniższych lokalizacji:
Deska mięs pieczonych | karkówka, schab ze śliwką, indyk w ziołach, pasztety;
(chrzan, ćwikła);
Oryginalna, węgierska zupa z mięsa wieprzowego z papryką, pieczarkami, pomidorami i ziemniakiem;
Gulasz mięsny z najlepszej cielęciny z ziemniakiem, papryką i pomidorem;
Gulasz mięsny z polędwicy wołowej z cebulą, ogórkiem, papryką i pieczarkami;
Tradycyjny barszcz czerwony na zakwasie z krokietem z serem i pieczarkami;